Het mobiel internet verbruik van de BASE postpaid klanten explodeerde (+ 40%) tijdens het "FREE SURF WEEKEND"

Het mobiel internet weekend was een succes. De meerderheid van onze postpaid klanten hebben van de gratis 3G en 4G toegang genoten om onbeperkt te surfen op 3 en 4 oktober. Resultaat? Een stijging van 40% van het verbruik van onze postpaid klanten, vergeleken met het laatste weekend van september. 

In het kader van de campagne ‘Surf Mobile’, besloot BASE enkele weken geleden om al haar postpaid klanten één weekend gratis te laten surfen via mobiel internet in België (3G en 4G). De campagne Surf Mobile werd onlangs gelanceerd door de Minister van Digitale Agenda, Alexander De Croo, en het BIPT om het gebruik van mobiel internet in België te promoten.

Tijdens het weekend van 3 en 4 oktober stonden er slechts twee zaken op de to do-lijst: surf en ontdek. Vandaag kunnen we vaststellen dat het afgelopen FREE SURF-weekend een succes was.

Zo’n 1,02 miljoen BASE postpaid klanten konden dit weekend van gratis en onbeperkt internet genieten. De meerderheid heeft dat ook effectief gedaan… wat resulteerde in een positieve impact op hun verbruik.

Wanneer we dit weekend (3-4 oktober) vergelijken met het laatste weekend van september, zien we dat er dit weekend maar liefst 13 terabytes extra werden verbruikt op het BASE-netwerk. ’13 terabytes’, dat komt overeen met meer dan 1,2 miljoen video’s bekijken op YouTube (in standaard kwaliteit) of meer dan 10 jaar muziek streamen via Spotify.

Vergelijkend met dat laatste weekend van september zagen we tijdens dit FREE SURF-weekend onder de BASE geabonneerden (uitgezonderd prepaidkaart gebruikers) een stijging van het verbruik van 40%.

Het dataverkeer kende een piek op zondag om 18u. Brussel is, voor Antwerpen, de stad waar de meeste mobiele data verbruikt werden op het BASE-netwerk dit weekend. De sterkste stijging vond plaats in Verviers waar een boom van… 199% geobserveerd werd vergeleken met het laatste weekend van september. De applicaties die het meest gebruikt werden en die voor de sterkste stijging zorgden zijn: Facebook, Google en YouTube.

Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Vernieuwen in het belang van de klant zit bij BASE in het DNA. We luisteren constant naar onze klanten en stellen gewoonten in de Belgische mobiele markt in vraag. Dankzij innovatieve productprincipes wil BASE het leven van de consumenten verbeteren zodat klanten meer uit hun abonnement kunnen halen. Bij BASE kan de klant rekenen op flexibele abonnementen, een goed netwerk en een uitstekende service.

De newsroom van Telenet vind je via press.telenet.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen