Nog nooit zo veel online aankopen via de telefoonrekening

BASE verdubbelt gebruikers van ‘PayByMobile’ op één jaar tijd.

Donderdag 22 juni 2017 Online aankopen betalen via de telefoonrekening zit in de lift. Dat blijkt uit de gebruikersstatistieken van BASE (de mobiele brand van Telenet). De telecomoperator noteert op dit moment 100.000 PayByMobile gebruikers, een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar en een absoluut record. De Google Play Store en iTunes Store bieden de dienst al aan sinds 2015 en 2016. Google maakte begin deze maand nog bekend dat wereldwijd meer dan 900 miljoen Android gebruikers kunnen betalen via hun telefoonkaart. Vanaf 22 juni is de betalingsmogelijkheid ook mogelijk voor de Windows10 Store van Microsoft.

‘Direct carrier billing’, zo heet het principe van online aankopen via de telefoonrekening, maar BASE consumenten kennen het als ‘PayByMobile’. Het wordt voornamelijk gebruikt voor kleine aankopen, bijvoorbeeld van betalende apps. De Play Store van Google, iTunes Store van Apple en Playstation Store van Sony bieden het systeem al langer aan. Op 12 maanden tijd zag BASE het aantal aankopen via Pay By Mobile verdubbelen tot 100.000 unieke gebruikers. Op jaarbasis goed voor ruim 1,2 miljoen aankopen. Gemiddeld besteedt een gebruiker 6,03 euro per aankoop via die betalingsmethode.

“Betalingen vereisen vaak een bank- of zelfs kredietkaart. Veel mensen hebben die niet altijd meteen bij de hand. Daarom is het zeer handig als je kleine online aankopen meteen via je telefoonfactuur kan afrekenen.”

Coralie Miserque, woordvoerster van Telenet

Veilig betalen

Veilig betalen wordt gegarandeerd binnen de betalingsmethode. Een aankoop kan immers enkel gebeuren op de smartphone zelf of via een SMS die een pincode verstuurt naar het GSM-nummer dat voor de aankoop wordt gefactureerd. Enkel met deze pincode kan de aankoop bevestigd worden. Bovendien kan er voor maximum 300 euro per maand gebruik worden gemaakt van de dienst. Gemiddeld besteden mensen op jaarbasis 19,31 euro aan muziek, films en kleine apps uit de online stores. Doordat sinds kort ook Microsoft zijn Windows10 store openstelt voor direct carrier billing, kunnen bijvoorbeeld ook Xbox- games of muziek via de Microsoft streaming dienst worden gefactureerd via de telefoonrekening bij BASE.

“Doordat bedragen van online producten meteen veilig via de telefoonfactuur kunnen betaald worden, verhogen we het gebruikersgemak. Om te vermijden dat kinderen plots allemaal spelletjes beginnen kopen, kunnen ouders in de BASE Klantenzone de PayByMobile-opties voor hun kinderen afzetten of beperken tot een bepaald budget.”

Coralie Miserque, woordvoerster van Telenet

Over Telenet Group NV

Vernieuwen in het belang van de klant zit bij BASE in het DNA. We luisteren constant naar onze klanten en stellen gewoonten in de Belgische mobiele markt in vraag. Dankzij innovatieve productprincipes wil BASE het leven van de consumenten verbeteren zodat klanten meer uit hun abonnement kunnen halen. Bij BASE kan de klant rekenen op flexibele abonnementen, een goed netwerk en een uitstekende service.

De newsroom van Telenet vind je via press.telenet.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen