Nog nooit zo veel online aankopen via de telefoonrekening

BASE verdubbelt gebruikers van ‘PayByMobile’ op één jaar tijd.

Donderdag 22 juni 2017 Online aankopen betalen via de telefoonrekening zit in de lift. Dat blijkt uit de gebruikersstatistieken van BASE (de mobiele brand van Telenet). De telecomoperator noteert op dit moment 100.000 PayByMobile gebruikers, een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar en een absoluut record. De Google Play Store en iTunes Store bieden de dienst al aan sinds 2015 en 2016. Google maakte begin deze maand nog bekend dat wereldwijd meer dan 900 miljoen Android gebruikers kunnen betalen via hun telefoonkaart. Vanaf 22 juni is de betalingsmogelijkheid ook mogelijk voor de Windows10 Store van Microsoft.

‘Direct carrier billing’, zo heet het principe van online aankopen via de telefoonrekening, maar BASE consumenten kennen het als ‘PayByMobile’. Het wordt voornamelijk gebruikt voor kleine aankopen, bijvoorbeeld van betalende apps. De Play Store van Google, iTunes Store van Apple en Playstation Store van Sony bieden het systeem al langer aan. Op 12 maanden tijd zag BASE het aantal aankopen via Pay By Mobile verdubbelen tot 100.000 unieke gebruikers. Op jaarbasis goed voor ruim 1,2 miljoen aankopen. Gemiddeld besteedt een gebruiker 6,03 euro per aankoop via die betalingsmethode.

“Betalingen vereisen vaak een bank- of zelfs kredietkaart. Veel mensen hebben die niet altijd meteen bij de hand. Daarom is het zeer handig als je kleine online aankopen meteen via je telefoonfactuur kan afrekenen.”

Coralie Miserque, woordvoerster van Telenet

Veilig betalen

Veilig betalen wordt gegarandeerd binnen de betalingsmethode. Een aankoop kan immers enkel gebeuren op de smartphone zelf of via een SMS die een pincode verstuurt naar het GSM-nummer dat voor de aankoop wordt gefactureerd. Enkel met deze pincode kan de aankoop bevestigd worden. Bovendien kan er voor maximum 300 euro per maand gebruik worden gemaakt van de dienst. Gemiddeld besteden mensen op jaarbasis 19,31 euro aan muziek, films en kleine apps uit de online stores. Doordat sinds kort ook Microsoft zijn Windows10 store openstelt voor direct carrier billing, kunnen bijvoorbeeld ook Xbox- games of muziek via de Microsoft streaming dienst worden gefactureerd via de telefoonrekening bij BASE.

“Doordat bedragen van online producten meteen veilig via de telefoonfactuur kunnen betaald worden, verhogen we het gebruikersgemak. Om te vermijden dat kinderen plots allemaal spelletjes beginnen kopen, kunnen ouders in de BASE Klantenzone de PayByMobile-opties voor hun kinderen afzetten of beperken tot een bepaald budget.”

Coralie Miserque, woordvoerster van Telenet

Over BASE

Het credo van BASE is om producten en diensten voor mobiele telefonie, internet en televisie aan te bieden die voldoen aan de essentiële behoeften van onze klanten, niet meer en niet minder. Wij geloven dat klanten zichzelf het beste kennen en daarom geven we hen de controle, zodat ze hun diensten zelf kunnen beheren en enkel voor de diensten betalen die ze echt nodig hebben. We zetten ons in om hen alle tools te geven die ze nodig hebben om dit te doen en om hen te begeleiden en te ondersteunen, terwijl we hen eenvoudige, transparante diensten bieden die zijn afgestemd op hun behoeften, voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij BASE willen we dicht bij de mensen blijven.

BASE is een merk van de Telenet Groep (Belgische leverancier van entertainment- en telecommunicatiediensten) dat mobiele telefoniediensten (bellen, sms'en en mobiele data), internet en televisie aanbiedt in heel België.

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

 

BASE
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen