1,6 miljoen gebruikers prepaid simkaart hebben nog één maand om zich te registreren

Sinds december vorig jaar hebben al 2 miljoen gebruikers van prepaidkaarten zich bij hun mobiele operator geregistreerd. Zowat 1,6 miljoen simkaarten zijn nog niet geregistreerd. Er rest nog één maand voor registratie, anders wordt de simkaart gedeactiveerd. Om mensen tijdens deze laatste maand extra te sensibiliseren, hebben telecomregulator BIPT en de mobiele operatoren vandaag samen met minister van Telecommunicatie Alexander De Croo de website www.identificatie-prepaidkaarten.be gelanceerd.

Sinds eind vorig jaar moeten nieuwe prepaid simkaarten verplicht worden geregistreerd. De maatregel is één van de maatregelen die de federale regering nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart vorig jaar. Gebruikers van een bestaande prepaidkaart kregen een half jaar de tijd om hun identiteit bij een mobiele operator te registreren. Die overgangsperiode loopt op 7 juni ten einde.

De voorbije maanden deden de verschillende operatoren al heel wat inspanningen om alle gebruikers van prepaid simkaarten aan te zetten om zich te registreren. Ondanks deze acties, zijn 1,6 miljoen klanten nog steeds niet geregistreerd in deze laatste weken voor de deadline. Als deze trend zich voortzet, zullen 1,2 miljoen  simkaarten volgens telecomregulator BIPT niet zijn geïdentificeerd voor de vervaldag op 7 juni.

Nu handelen om onaangename verrassingen te voorkomen

Alle prepaid kaarten die niet voor 7 juni zijn geregistreerd, zullen definitief worden geschrapt door de operatoren : gebruikers zullen hierna dus niet meer kunnen bellen of gebeld kunnen worden, sms’en of surfen op het internet met deze kaart.

Sommige operatoren zullen reeds kaarten schrappen in de loop van de maand mei. Betrokken gebruikers van deze operatoren zijn reeds gewaarschuwd.

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het daarom belangrijk dat alle prepaidkaart-eigenaren zich zo snel mogelijk aan hun mobiele operator bekend maken. Op deze manier kunnen operatoren klanten een goede dienstverlening bieden en worden onnodige wachttijden rond de deadline vermeden.

Ook simkaarten in alarminstallaties en connected devices

Belangrijk is dat alle prepaidkaarten worden geïdentificeerd, ongeacht het gebruik ervan (en dus ook kaarten die actief zijn in alarmsystemen of connected devices, etc, …).

Operatoren doen er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten in het bezit van een prepaidkaart zich gemakkelijk en snel kunnen identificeren. Deze identificatie vereist zeer weinig tijd en kan gedaan worden op verschillende manieren, afhankelijk van de operator.

Via de website http://www.identificatie-prepaidkaarten.be kunnen gebruikers van een prepaid simkaart zich informeren over hoe ze zich via hun mobiele operator kunnen registreren. Er loopt ook een aftelklok tot 7 juni, de finale deadline van registratie. Het BIPT zal tijdens deze laatste maand ook wekelijks communiceren over het aantal nieuwe registraties.

Minister van Telecom, Alexander De Croo: “Mensen hebben nog minder dan één maand de tijd om hun anonieme prepaid simkaart bij hun mobiele operator te registreren. De voorbije maanden hebben al 2 miljoen mensen dat gedaan. Ik roep alle prepaid gebruikers die nog niet zijn geïdentificeerd, op om dit zo snel mogelijk te doen. Identificatie is zeer eenvoudig en duurt slechts een paar minuten.”

 

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Jimmy Smedts Woordvoerder BIPT
Tom Meulenbergs Woordvoerder minister De Croo
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Jimmy Smedts Woordvoerder BIPT
Tom Meulenbergs Woordvoerder minister De Croo
Over Telenet Group NV

Het credo van BASE is om producten en diensten voor mobiele telefonie aan te bieden die voldoen aan de essentiële behoeften van onze klanten, niet meer en niet minder. Wij geloven dat klanten zichzelf het beste kennen en daarom geven we hen de controle, zodat ze hun mobiele ervaring zelf kunnen beheren. We zetten ons in om hen alle tools te geven die ze nodig hebben om dit te doen en om hen te begeleiden en te ondersteunen, terwijl we hen eenvoudige, transparante diensten bieden die zijn afgestemd op hun behoeften. Bij BASE willen we dicht bij de mensen blijven.

BASE is een merk van de Telenet Groep (Belgische leverancier van ontspannings- en telecommunicatiediensten) dat mobiele telefoniediensten (bellen, sms'en en mobiele data) aanbiedt in heel België.

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen