Selfies, instant berichtjes, gedichten en video’s,… Laat je moeder weten hoe graag je haar ziet. Deze zondag, gratis mobiel internet met BASE.

Selfies, instant berichtjes, gedichten en video’s,… Laat je moeder weten hoe graag je haar ziet. Deze zondag, gratis mobiel internet met BASE.

Alle BASE-abonnees (postpaidklanten) kunnen 24 uur gratis mobiel surfen op 8 mei 2016, ter gelegenheid van Moederdag. In 2016 zijn almaar meer Belgische vrouwen geconnecteerd… toch gebruiken ze mobiel internet niet zo intensief als mannen. 

De volgende tram in realtime opzoeken. Een tijdschrift lezen. Foto's van een etentje met vrienden op Facebook posten. Je nieuwste lievelingsrecept opzoeken terwijl je winkelt. Voor al die kleine, dagdagelijkse dingen gebruiken Belgen tegenwoordig hun mobieltje. De voorbije drie jaar verdrievoudigde de penetratie van mobiel internet in België. In april 2016 hebben zes mensen op tien een smartphone in België, die ze vooral gebruiken om te surfen. Varieert het gebruik volgens de leeftijd? Welke mannen en vrouwen zijn de grootste addicts? In het kader van Moederdag wilde BASE hier meer over weten. Onze experts ontrafelden de gewoontes van al onze postpaidklanten (iets meer dan een miljoen abonnees). En er tekenden zich duidelijke tendensen af.

Vrouwen zijn steeds meer geconnecteerd in België

75% van de vrouwelijke BASE-abonnees had op 1 april 2016 een smartphone. Dit cijfer zit in de lift… en overtreft zelfs het percentage bij de mannen. Bij BASE hebben "maar" twee op drie mannen een smartphone.

Wat smaak betreft, bestaat er geen twijfel over de favorieten. Net zoals mannen verkiezen vrouwen Samsung en Apple voor hun smartphone. Beide "stermerken" zijn samen goed voor 62% van het smartphonepark, vóór Nokia en Huawei. Apple is net als bij mannen, vooral een topper bij jonge vrouwen. Het merk staat op de eerste plaats bij vrouwen jonger dan 30. Bij oudere vrouwen buigt de tendens om ten gunste van Samsung.

… MAAR mannen verbruiken meer

Wie een smartphone heeft, surft niet noodzakelijk. Een belangrijke vaststelling: de doorsnee mannelijke BASE-abonnee verbruikt – wanneer hij met zijn smartphone via 3G/4G ok effectief online surft of apps downloadt – meer mobiel internet dan vrouwelijke BASE-abonnees (zie grafiek). Kijken we naar alle gebruikers samen, dan bedroeg het gemiddelde surfgebruik per actieve gebruiker in april meer dan 1,2 gigabyte op het BASE-netwerk.

Hoe jonger je bent, hoe meer je surft

Hoe jonger gebruikers zijn, hoe meer ze online gaan en mobiel internet verbruiken. Jonge volwassenen surfen bijvoorbeeld meer dan actieve vrouwen die op hun beurt meer surfen dan oudere dames. De cijfers bij BASE vertellen dat 80% van de vrouwelijke dertigers mobiel internet gebruikt, tegenover 50% van de vrouwelijke vijftigers. Dit percentage tuimelt omlaag naar 10% bij vrouwelijke BASE-abonnees van 70 jaar. Vrouwelijke BASE-abonnees tussen 21 en 23 jaar zijn het actiefst (zie grafiek).

Selfies en instant berichtjes voor Moederdag... en als kers op de taart: gratis surfen voor iedereen!

BASE besliste om zijn vrouwelijke klanten in de bloemetjes te zetten. Omdat smartphones tegenwoordig het ultieme communicatiemiddel zijn, maken we van 8 mei, Moederdag, ook mobiel-internetdag. Al onze postpaidklanten in België krijgen op die dag 24 uur lang gratis toegang tot mobiel internet (3G/4G). Hét moment om selfies van fijne familiemomenten op sociale netwerken te posten, al chattend gedichten voor te dragen, en dat allemaal terwijl je je favoriete deuntje streamt.

Onze experts zochten ook 10 apps uit die vrouwen extra handig zullen vinden. Hier komen ze...

BePark: ben je volle en peperdure openbare parkings beu? Met BePark spoor je snel overal in Europa een parkeerplaats op en betaal je per minuut een lagere prijs via jouw mobieltje!

MyShopi: hoe verzamel je alle folders, kortingsbonnen en klantenkaarten van je favoriete winkels en maak je een boodschappenlijstje per winkel, zonder dat je handtas uitpuilt? Eén antwoord: je downloadt MyShopi. De Belgische app MyShopi heeft al deze functies en nog zoveel meer! Eenvoudig, intuïtief en compleet, je kunt niet meer zonder.

Marmiton: geen inspiratie voor het avondeten? Een paar keer klikken en je ontdekt duizenden recepten, volgens de ingrediënten die je in huis hebt of de laatste nieuwste kookhypes. Met Marmiton heb je ruim 63.000 recepten bij de hand, met filmpjes en foto’s erbij!

Universal Breathing – Pranayama: een relaxmomentje nodig? Dan leert deze perfecte app je stap voor stap ontspannen met een trage ademtechniek. Aan een paar minuutjes per dag heb je genoeg om je batterijen op te laden en je zen te voelen.

VERY CHIC: VERYCHIC is verkozen tot beste reisapp van het jaar en bundelt een privéaanbod - met luxehotels tot 5 sterren en appartementen - aan prijzen die alle concurrentie tarten.

Spotify: Spotify geeft je makkelijk en onbeperkt toegang tot meer dan 30.000.000 muzieknummers. Luister naar jouw favoriete artiesten of kies een themaplaylist naargelang jouw stemming. Spotify is jouw draagbare muziekbibliotheek: gratis dankzij reclame, of reclamevrij voor 7€/maand het eerste jaar via BASE en met de mogelijkheid om muziek offline te beluisteren.

Makeup Genius: zin in een nieuwe look? Download deze app om make-up als kant-en-klare look of als look op maat te testen in ‘augmented reality’, waarbij je smartphone als spiegel dienst doet. Supermakkelijk in gebruik en verrassend realistisch: de app neemt een foto, bepaalt de hoofdlijnen van je gezicht en brengt de producten aan.

Frontback: deze Belgische app verandert een gewone selfie in een dubbele foto: jijzelf en wat je ziet. De twee camera's van je gsm voegen beide beelden samen tot één dubbelzijdige foto.

Pinterest: zin om al je creatieve ideeën te delen of om juist wat ideetjes op te doen? Of je nu een reis uitstippelt, nieuwe recepten opsnort, de modetrends volgt of je huis opsmukt... Pinterest heeft de geknipte oplossing! Grasduin door de beelden en commentaren, pin jouw favorieten en volg je vrienden.

WhatsApp: hou contact via telefoon of sms, deel filmpjes, foto's en geluid met één persoon of meerdere contacten tegelijk door groepen te creëren. Dat alles gratis en onbeperkt via mobiel internet, met de app WhatsApp. 

Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Vernieuwen in het belang van de klant zit bij BASE in het DNA. We luisteren constant naar onze klanten en stellen gewoonten in de Belgische mobiele markt in vraag. Dankzij innovatieve productprincipes wil BASE het leven van de consumenten verbeteren zodat klanten meer uit hun abonnement kunnen halen. Bij BASE kan de klant rekenen op flexibele abonnementen, een goed netwerk en een uitstekende service.

De newsroom van Telenet vind je via press.telenet.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen