BASE versterkt zijn mobiel netwerk tijdens festivals

BASE versterkt zijn mobiel netwerk tijdens festivals

Het begin van de zomervakantie betekent ook de start van het festivalseizoen met de opening van Rock Werchter en Couleur Café. Beide festivals openen dit weekend hun deuren voor meer dan 200.000 muziekliefhebbers. BASE-klanten zullen naar hartenlust hun ervaringen kunnen delen met vrienden en familie. Want ook dit jaar neemt BASE op meer dan 250 evenementen specifieke maatregelen om de kwaliteit van de diensten te garanderen. 

Vanaf donderdag 30 juni zullen meer dan 150.000 festivalgangers het hele weekend lang het festivalterrein van Werchter inpalmen. Samen zullen ze dansen op de pop- en rockbeats van Rammstein, Florence + the Machine, Red Hot Chili Peppers, Lost Frequencies,… Op Couleur Café komen zo’n 65.000 mensen samen voor Magic System, Selah Sue, Ghinzu,… Dat brengt meteen ook een hele uitdaging met zich mee voor de mobiele netwerken die een enorme stroom oproepen, sms’jes en video’s via de sociale media te verwerken zullen krijgen.

Extra antennes om de veiligheid en de mobiele ervaring van onze klanten te garanderen

Dit jaar opnieuw neemt BASE op meer dan 250 verschillende evenementen extra maatregelen. Dit kan gaan van monitoring en versterking van het bestaande netwerk tot het plaatsen van extra antennes. In 2016 installeren we 58 tijdelijke infrastructuren op meer dan 35 evenementen.

We doen dit enerzijds om onze klanten een optimale ervaring te bieden en anderzijds om de veiligheid van de festivalgangers te garanderen zodat in geval van nood, iedereen kan blijven communiceren.

Om het netwerk te versterken hebben we één ‘mobiele truck’, zes ‘container sites’ en zes ‘rangers’ (plooibare antennes). Met deze drie oplossingen kunnen we de kwaliteit van onze diensten garanderen.

 • Mobile Truck: Deze mastwagen zorgt voor extra dekking en capaciteit in afgelegen gebieden. Via de mobile truck kan er per uur meer dan 30GB extra tegelijkertijd verbruikt worden en kunnen meer dan 6.000 extra oproepen per uur plaatsvinden (*).
 • Container sites: Dit zijn containers, uitgerust met mobiele antennes, die zorgen voor extra netwerk capaciteit op grote events waar veel mensen samenkomen. Met één container kan er per uur meer dan 20GB extra tegelijkertijd verbruikt worden en kunnen meer dan 9.000 extra oproepen per uur plaatsvinden (*).
 • Ranger: De Ranger is een nieuwe oplossing die we vorig jaar op Werchter voor de eerste keer hebben getest. De Ranger is eenvoudig te implementeren (geïnstalleerd in slechts 15 minuutjes) en zorgt via antennes die meerdere stralingen uitzenden ook voor extra capaciteit. Met één ranger kan er per uur meer dan 20GB extra tegelijkertijd verbruikt worden en kunnen meer dan 3.000 extra oproepen tegelijkertijd plaatsvinden (*).

*Op festivals duurt de gemiddelde oproep 1 minuut: mensen bellen elkaar om snel even af te spreken en elkaar te laten weten aan welk podium ze staan.

Mobiel internet +181% op Tomorrowland 2015

Op Rock Werchter implementeren we bijvoorbeeld zeven extra oplossingen. Die zorgen samen voor een extra capaciteit van 150 GB per uur. Dat betekent dat er 3000 video’s per uur extra opgenomen, gedeeld en bekeken kunnen worden via Facebook, Twitter of WhatsApp.

Het mobiele data verbruik van de gemiddelde Belg blijft alsmaar stijgen. Vandaag verbruikt de gemiddelde actieve BASE postpaid klant (die effectief mobiel internet gebruikt via zijn smartphone) zo’n 1,3 GB per maand. Vorig jaar op Tomorrowland steeg het mobiel internet verbruik maar liefst met 181% (vergeleken met de vorige editie)!

Hieronder een overzicht van enkele festivals waar BASE deze zomer extra maatregelen zal nemen:

 1. Rock Werchter (30 juni-3juli): 1 Mobile Truck, 3 Containers en 3 Rangers
 2. Summer Festival (1-4 juli): 1 Container en 1 Ranger
 3. Couleur Cafe (1-3 juli) : 1 Ranger
 4. Ostend Beach Dance Festival (9-10 juli): 1 Ranger
 5. Hype-O-Dream (16 juli): 1 Ranger
 6. Tomorrowland (22-24 juli): 1 Mobile Truck, 4 Containers, 3 Rangers (*)
 7. We can dance (13-14 augustus): 1 Ranger
 8. Pukkelpop (17-20 augustus): 1 Mobile Truck, 3 Containers, 3 Rangers
 9. Laundry Day (3 september): 1 Container and 1 Ranger.
Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Vernieuwen in het belang van de klant zit bij BASE in het DNA. We luisteren constant naar onze klanten en stellen gewoonten in de Belgische mobiele markt in vraag. Dankzij innovatieve productprincipes wil BASE het leven van de consumenten verbeteren zodat klanten meer uit hun abonnement kunnen halen. Bij BASE kan de klant rekenen op flexibele abonnementen, een goed netwerk en een uitstekende service.

De newsroom van Telenet vind je via press.telenet.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen