BASE introduceert zijn eerste volledig onbeperkte mobiele abonnement

BASE introduceert zijn eerste volledig onbeperkte mobiele abonnement

Brussel, 7 februari 2019 - Na met ‘Based on You’ het eerste abonnement op de markt te hebben gebracht dat zich automatisch aan het verbruik van de abonnee aanpast, introduceert BASE op 11 februari zijn eerste volledig onbeperkte mobiele abonnement. Voor 40 euro per maand kunnen abonnees dus onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten. Dankzij een introductieaanbod kunnen nieuwe klanten bovendien drie maanden lang voor 25 euro per maand profiteren van dit nieuwe abonnement.

Bestaande residentiële klanten van BASE die een bundel van meer dan 40 euro hebben, hoeven zich geen zorgen meer te maken over hun mobiele dataverbruik: zij worden automatisch overgezet naar het nieuwe abonnement en kunnen voortaan dus onbeperkt downloaden en surfen terwijl ze minder betalen.

BASE past een fair use policy toe waardoor het mogelijk is om de snelheid van de internetverbinding te verlagen wanneer het datavolume meer dan 25 GB per maand bedraagt in België. Het doel is om frauduleus gebruik van de onbeperkte abonnementen te voorkomen. Boven deze limiet kunnen abonnees nog steeds mobiel internetten, maar wordt hun verbindingssnelheid beperkt tot 512 kbps. Deze snelheid blijft ruim voldoende, met name om vlot te surfen, e-mails te lezen, sociale media te gebruiken en de meeste YouTube-video’s te bekijken.

Vakantie zonder zorgen

BASE heeft bovendien ervoor gekozen om een andere limiet voor mobiele data bij roaming te bepalen: zo kunnen BASE Unlimited-abonnees tot 20 GB in de Europese Unie downloaden zonder extra kosten, maar vooral zonder gevolgen voor hun limiet van 25 GB die in België van toepassing is. De op vakantie verbruikte data worden dus niet opgeteld bij de data die ze verbruiken wanneer ze weer thuis zijn. Zodra het datavolume van 20 GB in de EU is verbruikt, kunnen klanten tegen een prijs van € 0,0054 per MB blijven surfen zonder dat hun snelheid wordt verlaagd.

Voor zakelijke klanten komt BASE met een vergelijkbaar aanbod aan 35 euro (exclusief btw).

 Voortdurend stijgend dataverbruik

De trend wordt bevestigd: het dataverbruik blijft elk jaar toenemen. Zo laten de laatste cijfers zien dat BASE-abonnees die effectief van 3G/4G profiteren om op hun smartphone te surfen, tegenwoordig gemiddeld 2,5 GB aan data per maand verbruiken. Dat is een stijging van ongeveer 45% in één jaar. Een vergelijkbare stijging was het jaar ervoor vastgesteld. Dit is natuurlijk maar een gemiddelde, dat sterk afhankelijk is van de individuele consument, het datavolume dat in de bundel is inbegrepen en het gedrag van de gebruiker (wel of geen afremming van het verbruik), maar er zijn tegenwoordig al duizenden klanten die meer dan 20 GB per maand verbruiken en daarmee als echte dataverslinders beschouwd kunnen worden.

“Onze ‘Based on You’-tariefplannen hebben veel abonnees al de mogelijkheid geboden om nog meer van mobiel internet te profiteren, met name doordat ze hun ongebruikte datavolume naar de volgende maand kunnen meenemen en bij overschrijding dezelfde prijs betalen als binnen de bundel. Nu vullen we die tariefplannen aan met een onbeperkt aanbod voor klanten die gewoon niet meer willen twijfelen of hun verbruik willen beperken, maar juist de bedoeling hebben om onbezorgd te surfen, zonder op hun verbruik te letten.” John Porter, CEO van Telenet en BASE

Een geavanceerd netwerk

Om het groeiende verbruik van mobiel internet bij te houden, heeft Telenet sinds de overname van BASE in 2016 fors geïnvesteerd in de verbetering van het netwerk. Vrijwel alle masten zijn uitgerust met de modernste technologieën om een geavanceerd 4G-netwerk aan te bieden, terwijl er meer dan 400 nieuwe masten zijn geïnstalleerd om het netwerk te verdichten en voor de best mogelijke dekking te zorgen, zowel in de steden als in de minder dichtbevolkte gebieden. In totaal gaat het om een investering van € 250 miljoen.

En Telenet/BASE is niet van plan om te stoppen nu het zo goed op weg is: de investeringen gaan door met als ambitie om tegen 2021 nog eens zo’n 600 nieuwe masten te bouwen. De klanten kunnen daarom ook de komende jaren rekenen op Telenet/BASE voor een snel en betrouwbaar mobiel netwerk.


Voor meer informatie:

BASE
www.BASE.be

BASE Business
​www.base.be/nl/bedrijven

Contact:

Isabelle Geeraerts Woordvoerster

 

Over Telenet Group NV

Vernieuwen in het belang van de klant zit bij BASE in het DNA. We luisteren constant naar onze klanten en stellen gewoonten in de Belgische mobiele markt in vraag. Dankzij innovatieve productprincipes wil BASE het leven van de consumenten verbeteren zodat klanten meer uit hun abonnement kunnen halen. Bij BASE kan de klant rekenen op flexibele abonnementen, een goed netwerk en een uitstekende service.

De newsroom van Telenet vind je via press.telenet.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen
BTW BE 0462.925.669
RPR Antwerpen, afd. Mechelen